Veel gestelde vragen

niet van toepassing

Komt mijn kind in aanmerking voor steun van Leergeld?

Dat bekijkt de medewerker die bij je langskomt. Als je een inkomen hebt rond bijstandsniveau kom je waarschijnlijk in aanmerking. Hoge schulden kunnen een andere reden zijn voor Leergeld om je kind te helpen. De situatie wordt echt per gezin bekeken. Je kind moet in ieder geval tussen de 4 en 18 jaar zijn.

Wat moet ik de medewerker van Leergeld laten zien als die langskomt?

De medewerker moet nagaan of je echt het geld niet hebt om je kind mee te laten doen. De medewerker zal je daarom vragen de financiële administratie te laten zien. Denk ook aan salarisstroken en een overzicht van eventuele schulden.

Krijg ik geld van Leergeld?

Nee, in principe niet. Leergeld treft regelingen voor je kind met verenigingen, winkels en school. De portemonnee blijft daarbij zoveel mogelijk gesloten. Als er toch betaald moet worden, rekent Leergeld dit direct af met de vereniging, winkel of school.

Voetbal, laptop, muziekles, dat is toch luxe?

Leergeld vindt van niet. Buitenschoolse activiteiten zijn belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen die steeds niet mee kunnen doen, raken geïsoleerd. Dat wil Leergeld voorkomen. Een spelcomputer of een tv op de slaapkamer, dat vindt Leergeld luxe. Dat krijgen kinderen dus ook niet van Leergeld.

Hoe voorkomt Leergeld dat mijn omgeving weet dat ik hulp krijg?

Leergeld snapt dat je niet met je situatie te koop wilt lopen. Juist daarom komen we bij je thuis langs. We gaan zorgvuldig om met de privacy. Daar hebben we ook goede afspraken over gemaakt met de mensen waar we mee samenwerken. Zij willen, net als wij, dat je kind mee kan doen. Niet dat het gepest wordt omdat je bij Leergeld hebt aangeklopt. Je kind hoeft er zelfs niets van te merken dat Leergeld een aantal dingen regelt voor jou en je kind. Die fiets, die krijgt het kind niet van Leergeld, maar van jezelf!