Wie zijn wij?

niet van toepassing

Als Stichting Leergeld Noord Veluwe richten wij ons op kinderen uit gezinnen met geldzorgen. Deze kinderen dreigen door de financiële situatie buiten de boot te vallen als het gaat om binnen- en buitenschoolse activiteiten. Wij zetten ons in voor deze kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Onze missie is dat elk kind kan meedoen. Want nu meedoen is later meetellen in de maatschappij!

Het kan hier gaan om schoolspullen, muziekles of een lidmaatschap bij een sportvereniging. Wij bieden de kinderen een opstapje, waardoor ze toch deel kunnen nemen, kennis kunnen opdoen en vaardigheden kunnen ontwikkelen.

Structuur van de organisatie

Stichting Leergeld Noord Veluwe is opgericht in 2008 en is nu operationeel in de gemeenten Hattem, Heerde en Epe. Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Voor de directe ondersteuning van kinderen zijn op dit moment meer dan 110 Leergeldstichtingen actief in 75% van de gemeenten in Nederland. Vanuit deze stichtingen werken vrijwilligers met grote lokale betrokkenheid. Samen zijn deze stichtingen verenigd in de Vereniging van stichtingen Leergeld in Nederland. In Den Bosch hebben we een landelijk bureau.
Leergeld Noord Veluwe heeft in de gemeenten Epe, Heerde en Hattem coördinatoren, assistentcoördinatoren en intermediairs. Er is een gezamenlijk bestuur.

Bestuur Leergeld Noord Veluwe

Dhr. H. van Kessel, voorzitter
Dhr. G.J. Noeverman, penningmeester
Mevr. H. Meijboom, secretaris
Dhr. P. Teijssen, lid
Dhr. H. Snoek, lid

ANBI

Leergeld Noord Veluwe is een ANBI stichting.
Hier meer informatie en de gegevens zoals het jaarverslag.