Werkwijze

niet van toepassing

Als u zich voor de eerste keer aanmeldt, neemt een intermediair van Leergeld Noord Veluwe telefonisch contact met u op, om een afspraak te maken voor een huisbezoek, meestal binnen een week.

Bij het huisbezoek vertelt de intermediair wat Leergeld Noord Veluwe kan doen voor de kinderen van 4 tot 18 jaar in uw gezin. Er wordt samen met u bekeken of u in aanmerking komt voor uitkeringen of regelingen van zowel gemeente als rijk en of u daar al gebruik van maakt. Voor de behandeling van uw aanvragen zijn nog enkele gegevens van uw gezin nodig.
Voor elk kind voor wie u een aanvraag doet, legt de intermediair vast wat er aangevraagd wordt. Per kind kan één activiteit tegelijkertijd worden aangevraagd met daarbij bijv. ook sportkleding of schoenen.

U dient aan de intermediair een bewijs mee te geven van alle gezinsinkomsten van de laatste maand (bankoverschrift van uitkering, salaris, alimentatie, o.i.d.).

De intermediair geeft alle gegevens door aan het kantoor van Leergeld, waar de aanvraag wordt beoordeeld. U ontvangt een bericht over toekenning of afwijzing van de aanvragen die u hebt gedaan.

Bij een positieve beoordeling ontvangt ook de club, school of organisatie waarvoor een activiteit is toegekend een bericht. Betaling vindt rechtstreeks plaats aan de betreffende club of organisatie.
Voor de aanschaf van sportkleding en sportschoenen worden in de gemeenten Hattem en Heerde zgn. Sportplaybonnen uitgereikt. Deze bonnen kunnen worden verzilverd in de winkel: Sportplay, Kerkstraat in Hattem. In de gemeente Epe , verzoekt Leergeld u veelal om deze zelf aan te schaffen en de prijs voor te schieten. Wanneer u dan het betalingsbewijs stuurt (bonnetje of bankafschrift) betaalt Leergeld u het bedrag terug; hierbij geldt wel het door Leergeld aangegeven maximum bedrag.

Aanvragen voor een vergoeding van activiteiten, kleding, etc. kunnen tot maximaal één maand na aanvang of aanschaf worden gedaan.